Hitta inspiration på vår instagram

BETONG BADRUM

BETONG I BADRUM

Med microcement i badrum skapar vi en exklusiv och unik betongyta efter din smak. Du får en enhetlig, foglös betong som är lätt att rengöra, detta gör det till ett perfekt material för badrum. Vill du ta det ett steg längre? Varför inte göra din vask eller badkar i microcement, ja det går alldeles utmärkt…

Angående den ständiga frågan om microcement är godkänt i badrum? I Sverige är det inte ytskiktet utan tätskiktet som är godkänt för våtrum. D.v.s det är inte klinkern/kaklet eller microcementen man godkänner, utan tätskiktet (folien) som används under ytskiktet som är godkänt. Vi använder LIP som är en av många godkända ”folier”. Läs mer om vad som gäller på gvk.se

BETONG I BADRUM – VÄGGAR

Vårt populärast val är microfino på väggarna. Microfinons fina korn ger en slät betong med mycket eller lite livligt mönster, med mycket mönster blir ytan aningen “marmorerad” medan valet av lite mönster gör betongen “molnig” och harmonisk.

Vill du ha ett lite råare och kallare utseende, då rekommenderar vi någon av våra övriga produkter.

Microdeck gör betongen lite naturligare och råare

Microstone ger ett putsat/kornigt utseende

Microbase ger ett rustikt utseende

Samtliga produkter kan appliceras på olika vis för att nå ytterligare strukturer och mönster i betongen. Berätta för oss hur du vill ha det eller skicka en referensbild så kan vi säkert göra det som du önskar.

BETONG I BADRUM – GOLV

Vårt populäraste material på golv är microdeck. Microdeckens mediumstora korn ger en lite naturligare betonggolv med mer porer, detta gör även att ytan inte blir för hal på ett badrumsgolv. Slitstyrkan och repskyddet är mycket bra på microdeck, detta gör att den även passar bra på övriga golv.

Alla våra övriga produkter utom microfino går även att använda på badrumsgolv.

Microstone ger ett putsat/kornigt utseende

Microbase ger ett rustikt utseende

Samtliga produkter kan sedan appliceras på olika vis för att nå ytterligare strukturer och mönster i betongen. Berätta för oss hur du vill ha det eller skicka en referensbild så kan vi säkert göra det som du önskar.

Renovera med microcement

Om man vill renovera ett äldre kaklat badrum med microcement så måste man inte riva ut det tidigare badrummet om ytskiktet är intakt. Man kan istället applicera microcementen ovanpå kaklet/klinkern och då slippa en massa extra jobb och utgifter. För att nämna några utgifter som kommer till när man river ut sitt gamla badrum: Ny gips, tätskikt, fix, fog, kakel, klinker, och oftast dyra el och vvs kostnader. Väljer du istället att applicera microcement på kaklet så tillkommer endast mindre vvs kostnader för att koppla bort vask, dusch samt toalett. Resultatet blir ett modernt badrum i betong.

Tätskiktet behöver då inte heller vara godkänt enligt dagens tätskikts regler så länge ytskiktet är intakt. Detta då renoveringen inte innebär att man river ut det gamla badrummet. För att detta ska kunna utföras krävs det att alla plattor är intakta samt självklart att det inte är någon läcka i badrummet. I dessa fall måste badrummet renoveras från grunden. Även då är microcement en utmärkt produkt, men man då kan inte hoppa över några renoveringsmomoment.

Fördelar med att renovera ett äldre badrum i microcement:

  • Behöver inte riva ut ditt gamla kakel/klinker om tätskiktet är helt.
  • Slipper allt damm och smuts som kommer utav att riva ut ett gammalt badrum
  • Mindre kostnader för VVS, elektriker, nytt tätskikt mm.
  • Modern unik look med minimalt arbete.
  • Installationen kräver inga tunga maskiner eller verktyg, till skillnad från vanlig betong.

Fördelar med microcement i badrum:

  • Inga skarvar och fogar som samlar smuts.
  • Lätt att rengöra.
  • Mindre jobb, mindre tid, lägre kostnad.
  • Modern betong look