Hitta inspiration på vår instagram

Färger

Microcement färger

Vi har 40 olika färger att erbjuda som standard, om någon annan färg önskas så kan vi säkert  blanda just din favoritfärg. Bara hör av dig så hjälper vi dig mer än gärna.

Vårt  material bör upplevas på riktigt, den totala känslan av Topciments microcement går tyvärr inte att förmedla på bild. Inom kort står vårt showroom klart, ni kommer då kunna få en bättre bild av den exklusiva känslan i materialet. Tills dess får ni tyvärr nöja er med provbitar i önskad färg. Kontakta oss så hjälper vi dig.

Vilken ytfinish passar dig?

Det finns flera olika texturer och tätskikt som ger varje färg ytterligare variation efter tycke och smak. De olika texturerna kan du läsa mer om under fliken “typer av microcement

Eftersom mikrocement är ett poröst material måste porerna tätas, detta för att skydda materialet mot smuts och fläckar. För att täta microcementen använder man en “sealer” (tätskikt), denna kan fås med olika “finishes”.

 

Det finns 3 olika finishes att välja mellan:

Matt:
Den matta finishen ger ett mycket naturligt utseende vilket drar ner färgtonen lätt.

Satin:
Med satin får du ett mellanting av “matt” och “blank”, vilket ger en modern och tidlös look.

Glans:
Förstärker färgen med sin glans, vilket ger färgen en marmorliknande effekt.

Metallic Färger (oxiderande)

Arcocem Metall är en metallicfärg som är gjord av fina metallpartiklar. Med denna kan man uppnå naturliga och åldrade rosteffekter i finishen. Vid appliceringen bestämmer ni mängden rost. När ni är nöjda med effekten så tätas materialet och oxideringen upphör. Med denna färgen får rummet verkligen en look som får folk att häpna. Färgerna måste upplevas live för att kunna göra sig rättvisa.
Vi har fyra olika oxiderande färger:
HIERRO (Järn)
COBRE (Koppar)
LATÓN (Mässing)
BRONCE (Brons)

Metallic Färger (ej oxiderande)

Vi har även metallfärger som inte oxiderar (rostar). Precis som de oxiderande färgerna innehåller färgerna metalliska pigment och ni får nu det exklusiva metallutseendet utan rost.
Våra olika metallic färger:GOLD (guld)
COBRE (koppar)
COBRE RED (röd koppar)
ALUMINIUM (aluminium)
BLANCO PLATA (Vitt silver)

Metallic Färger (Glitter)

Vi har även metallfärger som inte oxiderar (rostar). Precis som de oxiderande färgerna innehåller färgerna metalliska pigment och ni får nu det exklusiva metallutseendet utan rost.

Våra olika metallic färger:

GOLD (guld)
COBRE (koppar)
COBRE RED (röd koppar)
ALUMINIUM (aluminium)
BLANCO PLATA (Vitt silver)

Övrig information om färger och sealers

Kommer färgerna blekna med tiden?

– Nej, våra pigment bleknar inte vare sig om de används inomhus eller utomhus

Kan man ha flera färger på en yta?

Ja, det går att använda flera färger på samma yta. Detta gör det även möjligt att göra olika mönster och logotyper, kan även göras i efterhand på en färdig yta.

Är microcementen vattentät?

Mikrocement i sig är inte vattentät, men sealern som appliceras som en slutlig beläggning är vattentät. Det är även den som avgör om ytan ska bli matt, satin eller blank. I våtutrymmen såsom badrum används dock ALLTID foliesystem under microcementen (precis som med kakel/klinker) enligt gvk:s alla krav, läs mer på www.gvk.se. Mikrocement kan därför utan problem appliceras i badrum. I vaskar, swimingpooler, badkar mm. behöver man rent tekniskt inte använda folie, men badrummet måste alltid vara förseglat med folien.

Ytan måste alltid förseglas med antingen Topsealer DSV (lösningsmedelsbaserad polyuretan) eller med Topsealer WT (vattenbaserad polyuretan) för att säkerställa dess täthet.